Anton 6 år!

Anton har nu hunnit bli 6 år! Han är en stor liten kille som älskar att spela spel, räkna och skriva listor.
Hans favoritspel på datorn är Minecraft. Det kan han spela i timmar – om han bara fick. Men nu får han bara spela en halvtimme varje tisdag och torsdag och en hel timme på lördagar.
Men om Anton är snabb på morgnarna när mamma ska skjutsa honom och systern till förskolan (dvs är påklädd och klar före kl 07:30) så får han 10 minuters extra speltid som han får nyttja när han vill. Ibland väljer han dock att få en prick istället för extra speltid (precis som sin syster). För när de har tjänat ihop 5 prickar får de en stjärna och då får de en liten present!
Denna lilla morot är tyvärr nödvändig på morgnarna, för Anton är väääldigt morgontrött.

Hans förkärlek till huvudräkning visar sig allt mer. Han gillar att få små uppgifter att lösa och har lärt sig fiffiga sätt att snabbt räkna ut svaret. Att t ex addera talen 25 + 43 är inga problem att räkna ut. Då räknar han först ut vad 20 + 40 är, och sedan 5 + 3. Han gillar också att räkna minus och har även börjat nosa lite på multiplikation.

Klockan kan han nu fint. När han ska bort till någon kompis tar han ibland på sig klockan för att kunna se när han ska hem.

Han har även börjat bli intresserad av sport och gillar att spela fotboll inomhus med Lina, mamma och pappa. Då springer han sig svettig!

Det svenska språket behärskar han bra, både skriftligt och muntligt (även om det finns tendens till läspning ibland). Tycker om att skriva egna korta berättelser. Vissa gulliga uttal som “tälva” istället för “tävla” hänger fortfarande med ibland. Mamma tycker nästan det ska bli tråkigt när han börjar säga de orden korrekt!

6-årskalaset för släkten hölls hemma på Mobacken. Alla var på plats! Han fick många fina presenter, bl a LEGO-spelet Creationery (som mamma ska jobba med under vikariatet på North Kingdom), mjuk fotboll, racket, små-LEGO och ny cykel!

Barnkalaset hölls på Leos Lekland. Det hade Anton önskat eftersom han hade magsjuka när kompisarna Irma och Meya hade kalas där ett par veckor tidigare.
På Leo´s var det fullt ös hela tiden. Lek varvat med glassätning och presentöppning. Anton var riktigt nöjd med kvällen!

Similar Posts