Anton 9 år!

Anton har fyllt 9 år och det firades både med släktkalas och ett kompiskalas.

Kompiskalaset hölls hemma på Mobacken och Anton hade bestämt att det skulle vara en trekamp. Det här var schemat för dagen:

14:15 Fika och glass

14:30 Lagindelning och tävling nr 1: “1234567”

15:00 Tävling nr 2: “Gissa mat” Sex olika smaker av mat som pulveriserats/mixats. Barnen skulle med bindel för ögonen en och en komma fram och smaka på ett pulver i taget. Exempel på smaker: Digistivekex, nyponsoppepulver, skumgodis, popcorn, cocos. Svårare än man tror…!

15:30 Presentöppning – snurra flaskan

16:00 Tävling nr 3: Chokladleken Barnen satt i en ring. Framför sig hade de en skärbräda med en rad chokladbitar och bestick. De fick i tur och ordning slå två tärningar. Om de fick 10 eller högre skulle de ta på sig en stor halsduk och stickade vantar och sedan med hjälp av besticken skära en bit av chokladen och äta. Under tiden skickades tärningen vidare i ringen. De fick äta så länge som nästa person lyckades slå 10 eller mer med tärningen. En populär lek som Elias vann. Alla fick dock äta upp sin choklad sedan när leken var slut, vilket uppskattades.

16:15 Skattjakt – leta efter godispåsar som vi gömt i huset.

Anton var helnöjd med kalaset. Bland presenterna han fick var en rolig radiostyrd bil, piltavla och en affisch med planeterna.

Similar Posts