Antons första barnkalas!

Helgen efter Antons kalas med släkten, var det dags för kalaset med kompisarna från förskolan: Irma, Meya, Pontus och Ingrid.

Det var full fart hela kalaset. Först visade Anton sitt sovrum och lekrum, sedan var det dags för presentöppning. Då satt alla barnen i en ring. Anton snurrade en flaska på golvet och den som flaskan pekade mot när den stannade fick ge Anton sitt paket: Legobilar, pysselbok, radiostyrd minibil och en spännande burk med förstoringsglas att lägga fångade insekter i.

Anton hade hjälpt till att duka fikabordet med egenhändigt skrivna placeringsskyltar. Under fikat sjöng vi för Anton och glasstårtan intogs ganska snabbt för att kunna fortsätta leken ute. Nu var det kurragömma och gömma nyckel som stod på schemat, vilket barnen styrde upp fint själva.

Sedan var det dags att gå in och leka russingubbe, där mammas teckning med ett clownansikte fick utgöra grunden för russinen. Ett barn gick ut och de som var kvar kom överens om ett russin som var pip-russin. Barnet fick komma tillbaka och äta upp ett russin i taget, ända tills det tog upp pip-russinet. Då ropade alla barnen “piiiip” och det var nästa barns tur att gå ut. En spännande och uppskattad lek.

Slutligen var det dags för den roliga fiskdammen, då barnen fick lite smått och gått och en kulig grisficklampa att leka med. Sedan gick alla ut för att leta insekter till Antons insektsburk innan kalaset var slut och barnen blev hämtade av sina mammor och pappor.

Similar Posts