Lina på besök hos Tina på Ögonkliniken

Lina har varit på synundersökning hos sköterska Tina Pettersson på Ögonkliniken. Lars följde henne. Hon såg en rad bättre med det högra (sämre) ögat än sist, och nu har hon nästa normalsyn på det ögat. Och glasögonen var repfria och fina och därför behövde hon inte få droppar denna gång. Hon ska vara utan lapp nu i ett par veckor. Sedan ska Ögonläkaren bestämma om hon ska sluta med lapp helt eller om hon ska fortsätta ha lapp även till hösten.

Det var ju på fyraårs-kontollen det upptäcktes att hon hade väldigt dålig syn på det högra ögat och att hon skelade. Och sedan dess har hon burit lapp för det bättre ögat varje dag förutom på helger. I snart fyra år… Det är sällan hon har klagat utan ofta har hon till och med glömt bort att ta bort lappen efter skolan.

Målet med lappanvändandet har varit att förbättra synen på det sämre ögat. Och nu har hon nått det målet. Hon behöver inte få bättre syn utan det är nog så bra att ha ett öga med sämre syn annars är det viss risk att skelningen blir permanent om båda ögonen har samma styrka. Skelningen har dock blivit bättre sedan hon var fyra år, tyckte Tina. Det kan hända att skelningen växer bort när Lina växer och ögonmusklerna får mer plats i skallen. En läkare ska göra den slutliga bedömningen om hon bör sluta med lapp nu, förhoppningsvis får vi besked innan semestern.

Lina firade med en glasstrut på kvällen!

Similar Posts