Semester i Stockholm

Semestern i Stockholm började med en utflykt till Fjärilshuset på Haga. Då följde farbror Nils med som guide.

På kvällarna bjöds vi på middag i Nils och Gabrielas lägenhet. Sedan blev det besök på olika lekparker innan barnen trötta somnade i uthyrningsrummet i källaren.

Den andra dagen i Stockholm gjorde vi ett besök på Junibacken. Det var mycket folk men barnen uppskattade nog ändå att få leka bland Astrid Lindgrens olika sagofigurer. Roligast var sagotåget som tog oss med på en resa genom Astrids olika sagoböcker. Anton gillade även ekorrhjulet och Lina (som är inne i en hästperiod just nu) tyckte det var kul att få rida på Pippis häst, Lilla gubben.

Roligaste på hela Stockholmsresan var att få fara på Gröna Lund, tyckte barnen. Lina gillade bäst Lyktan (som hon åkte med kompisen Sandra från Luleå som var där med sin familj), karusellen där hon kunde åka på en häst (såklart!) och Nyckelpigan. Storebror Anton, som är lite äldre och förståndigare/försiktigare, föredrog Elefanterna. De kunde man styra med en knapp för att åka upp och ner, vilket var extra kul.

Den fjärde och sista dagen var det riktigt varmt i Stockholm, 28 grader i skuggan. Besöket på Skansen fick ställas in, och ersättas med en båttur till Fjäderholmarna, vilket visade sig vara en trevlig och lagom liten utflykt. Mat på en mysig restaurang, picknick i skuggan, matning av fåglar, titt på glasblåsarens arbete och en promenad runt ön.

Similar Posts