Skolstart!

Lina och Anton har börjat 1:an respektive 2:an på den nybyggda Lejonströmsskolan (fd Kaplanskolan).

Eftersom båda två varit på fritids en vecka efter sommarlovet och redan hunnit bekanta sig lite med skolan och den nya fritidspersonalen, så gick skolstarten väldigt smärtfritt.

På morgonen, 07:15, cyklade jag, Helena, med barnen på den nya, nästan färdigbyggda, cykelvägen. Eftersom vi bor så långt bort från skolan har barnen även fått busskort. Men de kommer vi nog inte att nyttja förrän till vintern eller de dagar det är väldigt dåligt väder.

Kl 07:30 var det frukost. Denna morgon satt jag med dem men alla andra dagar säger vi hejdå utanför matsalen eller redan i kapprummet. Efter frukosten hann sedan alla barnen ut och inviga den nya lekparken, ända tills det ringde in.

Kl 08:10 började så äntligen den första skoldagen. Jag följde med Lina till klassrummet. Där inne satt alla barnen vid sina bänkar, placerade i en ring. Bakom stod alla nyfikna föräldrar. Fröken Helen hälsade välkommen och pratade lite om den kommande höstterminen, rutiner och olika praktiska saker och barn och föräldrar fick ställa sina frågor. Sedan var det dags för välkomstshow inne i gympasalen. Då for föräldrarna hem, de rymdes nämligen inte i salen.

Lina hade med sig en sten som sommarminne som hon skulle få berätta om inför hela klassen.

Anton hade med sig en låda med tre olika sommarminnen: Ett kort på honom när han fångade gäddan i Bodan, en biljett från Cosmonova i Naturhistoriska museet i Stockholm och ett åkband från Sommarlandet i Kneippbyn i Gotland.

Ja, sommarlovet var långt och härligt, men nog tror jag att barnen tyckte det var ganska kul att få träffa alla sina klasskompisar igen!

Similar Posts