Sömn och mjölkstockning

För en vecka sedan fick jag mjölkstockning. Anton hade sovit hela 7 timmar och jag vaknade av att höger bröst bultade och ömmade, helt sprängfyllt. Ingen hit kan jag tala om för den som inte provat på.

Efter amningen var bröstet fortfarande hårt och knöligt. Försökte pumpa ur lite med bröstpumpen men det verkade vara helt stopp. Senare på dan fick jag lite feber. Ringde Amningsmottagningen på BB som tipsade om att duscha i varmt vatten, lägga ullinlägg eller ännu hellre fetvadd i BH:n (svettigt!) och massera det spända området under amning. Dessutom skulle jag amma lite oftare, även på natten…

Senare på dagen släppte stockningen men febern satt i ett par dagar till.

Kommande nätter ställde jag klockan så att det inte skulle gå så lång tid mellan amningstillfällena. Anton blev nog lite förvånad över att bli väckt mitt i den goda sömnen. Jag lät honom successivt sova längre och längre varje natt.

I natt sov han hela 8 timmar. Eller rättare sagt, jag lät honom bara sova 8 timmar… Med mjölkstockningen färskt i minnet var jag tvungen att väcka honom lite försiktigt. Var inte så sugen på att få det igen. Men det gick bra. Nu hoppas jag att jag ska kunna låta honom sova ända tills han vaknar hädanefter, jag vill ju såklart gärna sova länge jag också…

Similar Posts