/

 • Protected: Lina bryter armen!
  This content is password protected.
 • Protected: Lina hål i öronen!
  This content is password protected.
 • Protected: Anton 13 år!
  This content is password protected.
 • Protected: Helenas 50-årsdag!
  This content is password protected.
 • Protected: Anton växer
  This content is password protected.
 • Chili har fått en egen kattlucka
  Inte så dumt med en egen kattlucka ändå. Chili har bara gått in och ut sisådär 23 gånger idag för att kolla att den verkligen funkar! Hon fick öva lite inomhus först innan vi monterade den på dörren. Med godis som lockbete fattade hon ganska snart hur den funkar. Och sedan trodde hon knappt det var sant att hon fick börja gå in och ut som hon (nästan) vill. Än så länge är luckan bara öppen dagtid när det är ljust ute. Vilket innebär ca 8-14… Men efter flera timmars utevistelse (med korta pauser inne för mat och dryck) är hon ganska nöjd och tar sig gärna en eftermiddagslur inne i värmen. Lycka!

 • Chili fem månader


  Det märks att Chili har blivit 5 månader. För numera kan hon hoppa upp på de flesta bänkar vi har i köket. (Vi som hade förhoppningar om att vi skulle kunna hindra henne från det, tji fick vi!)

  Hon är gärna med när vi står vid köksbänken framför köksdatorn, lagar frukost eller spolar i kranen. Då kommer hon gärna och skvätter lite vatten med tassen eller dricker lite direkt ur kranen.

  När vi ska borsta tänderna i badrummet hoppar hon upp på bänken och vill vara med. Ibland lägger hon sig i tvättfatet. Jag låter henne smaka på hennes egen tandborste och testar ibland att borsta hennes tänder litegrann. Ett par sekunder går det i alla fall… 😉

  Nu har hon även äntligen kunnat ta sig ner själv från tujaträdet. Efter att ha suttit där uppe i en timme och kikat på fåglar och klättrat runt omkring i trädet. Hon var inte jätteintresserad av att bli nedplockad av mig som klättrade upp på en stege och försökte locka ner henne. Jag gick in emellanåt och gjorde annat och kom ut ungefär en gång i kvarten för att titta till henne. Så slutligen när jag öppnade dörren och ropade på henne, hörde jag henne jama och såg hur hon började ta sig ner för trädet. Jag lockade med en godisbit och nu lunkade hon in!
 • Chili möter nya årstider
  När Chili var liten kattunge och bodde i Långviken var det sommar och varmt och skönt de flesta dagarna. Sedan hon flyttade till oss har hon fått möta nya årstider.  Hösten har erbjudit virvlande löv som man kan leka med och även iskall, vit snö att busa i.

  Hon trivs bäst att vara ute när det är plusgrader. Kryper temperaturen ned till minusgrader blir det ganska korta vistelser utomhus, sedan vill hon in.  Men oavsett väder är hon oftast sugen på att klättra i träd. Hittills har det mest varit tujaträden och pilträdet som fått besök. Idag klättrade hon även upp i tallen vid carporten. I 90% av fallen behöver hon hjälp med att ta sig ner… Ibland vill hon inte låta sig hämtas men efter ett tag börjar hon jama och då förstår vi att hon är villig att plockas ner. Tur att vi har stegar…
 • Protected: Lina 10 år!
  This content is password protected.
 • Chili
  Vi har fått en till familjemedlem; kattungen Chili!

  På midsommarafton när David, Jenny, Moses och Mirjam var på besök berättade de att deras katt hade fått kattungar. Då väcktes tanken hos oss att det kanske var dags för oss att skaffa ett litet husdjur.

  Dagen efter skickade David bilder på de fem dagar gamla kattungarna och vi började redan spåna på namn till dem.  Två veckor senare besökte vi kattungarna i Långviken för första gången och vi fastnade alla för den ljusbeige söta kattjejen. Namnet var redan bestämt, hon skulle heta Chili. För den färgen hade chili-burken hemma på kryddhyllan och Lina och Anton hade jämfört med kortet på kattungen – det var samma färg. Kattungarna var så små och mjuka och kunde nästan inte gå.  Tre veckor senare besökte vi kattungarna igen. Nu hade de växt till sig och var både busiga och mysiga. De kunde både äta kattmat och gå på kisslådan. Vi myste med dem en lång stund. Nu var det ingen tvekan – det var Chili vi ville ha.  Några veckor senare, 12 augusti, var det dags för vaccinationsspruta nummer 1. Jag och Lina körde till Långviken och lockade in Chili i transportburen för att köra till veterinären. På färden dit jamade hon en del. Men vaccinationen gick snabbt och bra. Vi hann även med ett litet besök på Lars jobb innan vi körde tillbaka henne till Långviken. På färden tillbaka somnade hon i bilen…  Veckan efter besökte vi henne igen. Det var onsdag, sista dagen på skollovet och Moses och Mirjam var hemma. Så vi kunde leka med Chili och hennes syskon och mamma en bra stund ute. Chili visade upp en väldigt aktiv och nyfiken sida när hon sprang och busade med sin brorsa, klättrade upp och ner i äppelträdet och uppför kaninernas utebur.  Ett par veckor senare, lördag 5 september, hade Chili blivit tillräckligt stor för att vi äntligen skulle få hämta hem henne.
  Hennes brorsa hade redan blivit hämtad av sina nya ägare så det verkade inte vara några problem för henne att också byta hem. Efter ett kort avsked i Långviken körde vi hem henne. Det var lite regnigt och vindrutetorkarna var kanske lite läskiga, hon jamade en hel del. Men väl hemma tittade hon nyfiket ut ur transportburen och började undersöka sitt nya hem.

  Hon hittade snabbt både kisslåda och mat- och vattenskål och gick på upptäcktsfärd i hela nedervåningen. Hon busade med några leksaker och somnade sedan en stund i lådan med fårskinnet i lekrummet. På kvällen undrade vi hur det skulle gå med sovandet. Var skulle hon sova? Hon fick hänga med upp för trappen när när natten kom och Lina visade henne var hon kunde sova bredvid hennes säng. Men då blev Chili bara busig och fattade inte att det var dags att sova. Jag kom att tänkta på att Jenny berättat att hon sovit på deras soffa i Långviken. Så jag bar ner henne och lade henne på soffan i lekrummet. Där lade hon sig en stund på filten, kröp sedan ner i fårskinnslådan en stund och sedan upp på soffan igen. Där sov hon sedan nästan hela natten. Trodde vi.

  Lars satte upp kameror så att vi skulle kunna ha koll på om och var hon sov på nätterna. Och det visade sig att hon alltid somnade på soffan. När hon någon timme senare vaknade till, kröp hon under soffan och sov sedan där resten av natten. Det kändes väl tryggast. Vid 5-tiden tyckte hon att natten var slut så då kröp hon fram igen.  Nu har vi haft henne en vecka hos oss. Varje morgon när hon hör att vi börjar vakna på övervåningen springer hon upp och hälsar oss med ett kurrande. Sedan går vi ner och busar en stund och både hon och vi äter frukost. På vardagarna när barnen är på skolan ligger hon gärna i mitt knä när jag jobbar framför datorn. På lunchen blir det en hel del bus med toalettpappersrullar, leksaksmöss och att klättra på klösbrädan. Första dagarna satt klösbrädan intill diskbänken. Men ganska snart lärde sig Chili att klättra upp för klösbrädan och vidare upp på bänken där det kunde finnas roliga matrester och annat spännande. Så vi flyttade klösbrädan till den motsatta väggen. Lite snopen blev hon men accepterade det trots allt och fortsatte att kasta sig upp för brädan i sina lekar.  Att ge henne avmaskningsmedel var en utmaning som krävde en del list. Lars försökte hålla henne men hon var allt annat än still. Men när vi lindade in henne i en handduk, som en kåldolme där bara huvudet stack fram, gick det lättare att spruta in medlet mellan mungipan. Puh!  En vecka har vi haft henne idag. Hela veckan har hon fått vara inne och verkar ha varit ganska nöjd med det. Det har ju funnits ganska mycket att upptäcka i huset. Ibland när barnen har gått ut genom dörren för att cykla till skolan, har hon dock varit intresserad av att få hänga med ut. Idag kom så dagen när vi släppte ut henne för första gången. Glad och nyfiken sprang hon ut och började se sig omkring. Det lilla äppelträdet var hon snabb på att klättra upp i. Det kändes som ett lagom högt träd även om det hade en del svaga grenar. Men sedan kom hon på att hon ville klättra upp i ett av tujaträden. De träden är betydligt högre och hon klättrade ända mot toppen… När hon skulle ner igen gick det inte så enkelt. Hon tog sig ner en bit men jamade lite, det var nog lite läskigt. Lars fick hämta stegen och plocka ner henne. Sedan somnade hon gott på soffan. Man blir trött av äventyr.
 • Protected: Två kompisar lagade mat tillsammans
  This content is password protected.
 • Protected: Nattskräcken fortsätter så smått
  This content is password protected.
 • Protected: Linas avslutande besök hos Tina på Ögonkliniken
  This content is password protected.
 • Protected: Lina får sluta med lapp!
  This content is password protected.
 • Protected: Återbesök på Ögonkliniken
  This content is password protected.
 • Protected: Lina ska nu lappa det högra ögat
  This content is password protected.
 • Protected: Lina på besök hos Tina på Ögonkliniken
  This content is password protected.
 • Protected: Anton 9 år!
  This content is password protected.
 • Protected: Vattkoppor
  This content is password protected.
 • Protected: Lina 7år!
  This content is password protected.
 • Protected: Nattskräck
  This content is password protected.
 • Protected: Antons klass 2a på promenad i närområdet
  This content is password protected.
 • Protected: Matchvinnare!
  This content is password protected.
 • Protected: Skolstart!
  This content is password protected.
 • Protected: Sommarresan till Stockholm och Gotland
  This content is password protected.
 • Protected: Anton 8 år!
  This content is password protected.
 • Protected: Linas 6-årskalas
  This content is password protected.
 • Protected: Fotbollslek Myckle IK
  This content is password protected.
 • Protected: Skolavslutning Antons förskoleklass sommaren 2016
  This content is password protected.
 • Protected: Kreta
  This content is password protected.