2009-03-03

Som nybliven pappa kanske det finns behov av att transportera lillkillen vintertid, så jag har byggt en sparklåda till spark. Modellen till sparklådan är gammal, men med en del förändringar, den mest synliga är att framsidan är helt genomskinlig för bästa möjliga utsikt för nyfikna passagerare.

Sidorna ritades upp på papp för att passa sparkens sits och rör längst fram, sen sågades gavlarna ur 6mm plywood. Rygg och sists försänktes lite in i gavlarna för bästa passning. Limma och skruva. Baksida, sits och en sida monterades samman innan framsidan värmdes och böjdes på plats.

Gaveldel i plywood. 

I gavlarna fräste jag ett 4mm spår för bottendel, bakstycke och framsida med handöverfräsen.

Front

Framsidan böjdes till av en 4mm tjock skiva plexiglas, PETG, vilken är väldigt lättarbetad och trevlig att jobba med om man värmer den med varmluftspistolen.

Halvmonterad
Plywoodgavlarna limmas och skruvas till botten och baksida, med en extra list nere i hörnet mellan baksida och rygg som stöd. Ett kvastskaft just under rutan och längst fram undertill fungerar som handtag och håller ihop gavlarna.
Spår för att trä igenom och spänna fast lådan på sparken frästes upp med dremeln. Sparklåda med utsikt! Plexiglaset är skruvat i bottendelen längst fram.Anton trivs bra i sparklådan så länge vi inte stannar och är tråkiga.